Episch centrum Kruit! Ambon

Pertempuran-A0-Formaat1-copy-kleiner (1)De bijna magische klanken van het Molucca Bamboowind Orchestra (MBO) uit Ambon samen met muzikant Roy Kuschel uit Nederland vullen de heuvels van Lateri II. Het thuisfront van familie De Jong-Lekatompessy. Het episch centrum van de tournee. Hier komt alles en iedereen samen.

Delta Dua is met drie teams aan de tour, het grote avontuur KRUIT! begonnen. Anis de Jong en Nel Lekatompessy als pater en mater van het gezelschap gingen als eerste om alle voorbereidingen te treffen voor de aankomst van de andere teams. Het ouderlijk huis in Lateri moest enkele aanpassingen ondergaan om onderdak te bieden aan de logees, waarbij vens (ventilators), een koelkast en magnetron aangesleept moesten worden. Het grote terras is als repetitieruimte ingericht.

Repetities in LateriIn Jakarta waar zij twee dagen bleven, hadden zij een meet&greet in Kuningan met Ineke de Hoog van de Nederlandse Ambassade. Met Bob Wirdhana, staflid van Erasmushuis, werd de PR en publiciteit besproken zoals de banner, flyers en persmateriaal. Ook liet hij samen met Gideon Sapulete (technicus) de zaal van het Erasmushuis zien waar KRUIT! gespeeld zal worden.

Hoog in de bergen in Tuni (Ambon) volgden de eerste voorbereidende besprekingen op Ambon met MBO en Prihé Letlora -Marantika die vanuit Taman Budaya alles coördineert op Ambon. Over de kosten, het vervoer, sound & light, publiciteit en alles wat er nog meer bij deze productie komt kijken. Kota Madya, de Gemeente Ambon gaat de officiële uitnodigingen bekostigen. MBO en Taman Budaya nodigen de pers uit, tv, radio en kranten.

Ook was er een bespreking met Tony Latuheru, secretaris van Kodya Madya. Hij heeft in 2012 in het kader van het milieu project Hijau dan Bersih! (Groen en Schoon!) met Nel Lekatompessy samengewerkt. Vertellingen voor kinderen om de jeugd al jong bewust te maken voor hun omgeving en de gevolgen van milieuverontreiniging en afvalproblematiek waar de hele Molukken ernstig mee worden geconfronteerd.