Meteen vol aan de bak

Na een dagje rust voor team II om bij te komen van de lange reis moest iedereen na een korte briefing vol aan de bak. Er was een heel strak schema gemaakt maar dat bleek niet tropenbestendig en moet regelmatig bijgesteld worden aan infrastructuur en geldende natuurwetten. Ambon is zich zeer sterk aan het ontwikkelen, de stad bruist. Het verkeer gaat supersnel maar sommige dingen gaan niet zo vlug als wij gewend zijn. Daar moet je tijd voor uittrekken, elastieken tijd. Regelmatig worden we ook geconfronteerd met ‘listrik mati’, uitval van elektriciteit. De honderd theelichtjes die door team II werden meegenomen, komen dan ook goed van pas. Om met dit soort situaties om te gaan, moet je met creatieve oplossingen komen.

Op de eerste werkdag van team II (precies een week geleden) werd een bezoek gebracht aan het mooie theatergebouw Gedung Taman Budaya in Karang Panjang vlakbij het standbeeld van Martha Christina.

Gedung Taman Budaya
Gedung Taman Budaya

Er zijn 600 zitplaatsen in het moderne gebouw, waarin overal traditionele elementen en Alifuru-motieven zijn verwerkt. Ook kunnen er buiten optredens plaatsvinden: het podium daar is gemaakt  in de vorm van een traditionele prauw.

Theater binnen
Theater binnen
Pilaren theatergebouw
Pilaren theatergebouw
Buitenpodium Taman Budaya
Buitenpodium Taman Budaya

De zaal, de kleedkamers, de mogelijkheden en afmetingen worden bekeken en besproken. Duidelijk is dat er nog veel moet gebeuren aan de hele logistieke opbouw. Het gebouw is namelijk nog niet officieel geopend en de techniek is nog niet volledig opgeleverd. Alleen Pespawari (het nationale korenfestijn) is er gehouden. DeltaDua heeft met KRUIT! dan ook een soort van primeur.

Er is directe samenwerking met Taman Budaya, het cultuurcentrum dat valt onder Cultuur en Onderwijs van de Provinciale Overheid. ’s Avonds werd in vergadering met de betrokken partijen materiaal voor pers en media verder besproken, procedures voor licht en geluid doorgenomen een het protocol opgesteld voor het bezoek van de Nederlandse ambassadeur uit Jakarta, die naar de Molukken komt om de première van deze versie van KRUIT! bij te wonen .