Kruit! op een bijzondere locatie

Er is al een aantal maanden voorbij sinds dat de cast en crew van DeltaDua terug is van de succesvol verlopen Indonesië-tournee. KRUIT! on tour is afgesloten in een afgeladen Erasmushuis in Jakarta en met een paginagroot artikel in de Jakarta Post.

actiefoto KRUIT! Jakarta met alle spelers

Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang voor de reprise van KRUIT!. De nieuwe reeks voorstellingen zou eigenlijk in februari zijn maar door omstandigheden waar wij geen controle over hebben, is het helaas onmogelijk gebleken om Molucca BambooWind Orchestra in februari naar Nederland te halen voor hun aandeel in Kruit! In overleg met de theaters is besloten om de reprise naar mei te verplaatsen, de maand waarin Pattimura-herdenkingen zowel in Nederland als Indonesië plaatsvinden.

Er is echter één uitzondering: de voorstelling in de Nicolaaskerk in Wijhe gaat wel door en dat gebeurt op 26 februari 2016. Daar staat het kerkorgel dat een bijzondere link heeft met de familie Van den Berg van Saparoea.

verzameling

KRUIT! gaat zoals u wellicht weet over de tragedie op het eiland Saparua in 1817, waarbij de Residentenfamilie van den Bergh werd uitgemoord. Alleen de jongste zoon Jean Lubbert overleefde de opstand. De grootvader van Jean Lubbert, Johan Lubbert Umbgrove, schonk ter nagedachtenis aan zijn familie een orgel aan de Nicolaaskerk in Wijhe.

Orgel detail tekst

Speciaal voor deze unieke avond krijgt DeltaDua muzikale versterking van: Lisa Joosten (harp, percussie) Patrick Kuschel (fretless acc., bass, percussie) en Johnny Fransz (percussie). Wij kijken er enorm naar uit om deze gedeelde geschiedenis juist op deze bijzondere plek weer tot leven te brengen. De Nicolaaskerk als theater. Het gigantische orgel als decor. Verzoening als thema.